Nutriție

Nutriția este un capitol important al vieții fiecăruia dintre noi, felul în care alegem să mâncăm va interfera, inevitabil, cu sănătatea și calitatea vieții.

Cei mai mulți dintre noi își clădesc obiceiurile alimentare pe baza a ceea ce cunosc din comunitatea și familia din care provin și pe informațiile obținute din media ( internet, radio, televiziune).

Convingerile astfel constituite sunt, de multe ori, lipsite de acuratețe sau complet eronate.

O alimentație corectă este cea care asigură: o greutate și compoziție corporală cât mai aproape de ideal, aportul tuturor nutrienților necesari activității zilnice și proceselor de creștere ( copii) și de reparare a țesuturilor ( copii și adulți).

Consilierea nutrițională este un proces care presupune mai multe etape:

1. Evaluarea statusului nutrițional ( greutate, IMC, analiza compoziției corporale) și a consumului alimentar ( ce, cât și când mâncăm).

2. Stabilirea obiectivelor se face pe baza evaluării și a expectanțelor persoanei evaluate: creșterea sau scăderea în greutate, reducerea cantității de țesut adipos, etc

3. Stabilirea dietei personalizate și a planului nutrițional și de activitate fizică, pe baza obiectivelor individuale.

Aceste etape sunt parcurse în prima ședință de consiliere. Ea durează între 60 și 90 de minute, în funcție de istoricul și anamneza persoanei. La sfârșitul ședinței vor fi fost stabilite: dieta, planul de activitate fizică și următorul control.

Consultațiile de control se programează la distanță de 3 săptămâni de la prima consultație, în funcție de obiective și complianța beneficiarului. În cursul controlului, care durează cca 30 de minute, se monitorizează rezultatele și se ajustează dieta în funcție de acestea.

Consiliere nutrițională ședința inițială - include dieta personalizată pentru 3 săptămâni200 lei
Consiliere nutrițională ședințe ulterioare control - include dieta personalizată pentru 3 săptămâni150 lei
Dietă personalizată 7 zile 100 lei