Terapie Craniosacrală

Terapia craniosacrală este o formă de terapie alternativă care folosește atingerea ușoară pentru a detecta, evalua și trata diverse disfuncții de la nivelul întregului corp uman prin manipularea sistemului craniosacral.

Ce este sistemul craniosacral ?
Sistemul craniosacral poate fi comparat cu un sistem hidraulic semi-închis în care meningele (cu cele trei straturi) este membrana impermeabilă, lichidul cerebrospinal este fluidul sistemului și structura din interiorul membranei este cea care reglează presiunea în sistem și totodată coordonează producerea și reabsorbția fluidului din sistem. Dura mater este peretele exterior al meningelui și e atașat de oasele craniene.

În momentul producerii lichidului cerebrospinal se produce o expansiune a sistemului craniosacral, detectabilă de către terapeut tactil, la nivelul „stațiilor de ascultare”, iar în momentul eliberării fluidului se produce o compresie. Aceasta este mișcarea și pulsul craniosacral, „unealta” terapeutului. Prin evaluarea acestui ritm din punct de vedere al calității, amplitudinii, forței și simetriei acestuia se pot localiza și remedia restricțiile.

Terapia CranioSacrală poate fi utilizată în scop profilactic pentru întărirea sistemului imun, armonizarea funcționării sistemului nervos vegetativ  și a rezistenței la îmbolnăvire.

Terapia CranioSacrală ajută la alinarea durerii și la ameliorarea unei game largi de boli și disfuncții cum ar fi:

– Migrene și dureri de cap

– Dureri cronice de gât și spate

– Stres și probleme legate de tensiuni nervoase

– Afecțiuni ale creierului și măduvei spinării ca urmare a accidentelor

– Stres post traumatic

– Disfuncții post chirurgicale

– Oboseală cronică

– Fibromialgie

– Dificultăți de învățare, dislexia

– Afecțiuni locomotorii

– Probleme ortopedice

– Dereglări ale sistemului nervos central

– Deterioare a funcțiilor de coordonare motorie

– Disfuncții ale țesutului conjunctiv

– Disfuncții ale articulației temporo-mandibulară

– Boli neurovasculare și ale imunității

– Depresie endogenă

– Dificultăți emoționale și multe altele.

Terapia CranioSacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate dar și persoanelor care vor să obțină și/ sau păstreze mult râvnita stare de bine, armonia corp-minte-spirit și astfel  facă față stresului zilnic mai ușor. E adecvată tuturor grupelor de viață de la nou-născutla vârstă a treia.

Cum se desfășoară o ședință de Terapie Craniosacrală?

Pentru ședința de terapie este recomandat sa aveti îmbrăcăminte cât mai comodă, care nu creează restricții de mișcare.

Veți sta întins pe masa de terapie, cu fața în sus, în poziție relaxată iar terapeutul va face evaluarea sistemului craniosacral prin plasarea mâinilor pe anumite zone de pe corp și cap.

Pe măsură ce terapia avansează, procesul de relaxare devine tot mai pregnant și este posibil dar nu obligatoriu să  resimțiți anumite senzații: căldură sau frig, tremor, furnicături, disconfort în anumite zone, diverse emoții…

Este posibil ca organismul să evoce anumite amintiri cu încărcătură emoțională iar comunicarea acestora terapeutului poate fi de mare ajutor dar nu este mandatorie. Terapeutul va percepe și va încerca să elibereze restricțiile create de emoții negative.

Sau mai este posibil să vă relaxați atât de mult, încât să adormiâi, pur și simplu. Indiferent de reacția avută, terapia își va atinge scopul: corpul dumneavoastră știe foarte exact de ce are nevoie ca să se vindece, dumnevoastră trebuie doar să îi permiteți terapeutului să încurajeze acest proces de vindecare.

Terapie craniosacrală prima ședință/ 1h și 30 min200 lei
Terapie craniosacrală 50 min 160 lei