Terapie K Laser

Laserul de înaltă intensitate ( HILT) este o apariție relativ nouă în arsenalul terapeutic medical.

Noi vă oferim posibilitatea unui tratament eficient cu unul dintre cele mai performante aparate laser din lume: Cube 4 de la K Laser, singurul care oferă 4 lungimi de undă pentru a realiza combinația optimă a parametrilor pentru fiecare tip de terapie în parte.

Tehnologia care stă în spatele laserilor de acest tip este una de vârf iar efectele fiziologice asupra țesuturilor umane au devenit obiectul preferat al cercetătorilor în ultimele decenii.

Cele mai importante efecte biologice sunt:

 • analgezia( reducerea durerii)
 • efectul antiinflamator
 • reducerea edemelor
 • accelerarea regenerării celulare
 • efecte antimicrobiene

Toate aceste efecte, separat sau combinate, recomandă terapia laser de înaltă intensitate pentru o gamă largă de afecțiuni și condiții medicale. El devine astfel, înlocuitorul modern al fizioterapiei clasice în multe cazuri.

Aplicațiile în fizioterapie sunt deosebit de extinse: de la durerea musculo- scheletală de orice cauză, la afecțiuni inflamatorii, degenerative și posttraumatice:

 • accelerarea vindecării leziunilor de orice fel ale aparatului locomotor: entorse, fracturi, luxații, întinderi musculare, rupturi ligamentare sau tendinoase, etc.
 • patologiile dureroase ale membrului superior: umărului: periartite, leziuni ale coafei rotatorilor, capsulita retractilă; cotului: bursite, epicondilite; mâinii și degetelor: sindromul de tunel carpian, artrite, artroze
 • afecțiuni dureroase ale coloanei vertebrale: spondiloza cervicală, cervicalalgia de orice cauză, toracalgia, durerea lombară de cauză discală, ligamentară sau musculară.
 • afecțiuni algice ale membrului inferior: coxalgia, bursita trohanteriană,  coxartroza, gonartoza, leziunile ligamentare și meniscale ale genunchiului.
 • exacerbările dureroase din zona zoster cu localizare trigeminală ( la nivelul feței) sau intercostală ( la nivelul cutiei toracice).
 • pareza de nerv facial.

În afecțiunile piciorului, laserul de înaltă intensitate este „ regele recuperării”. Alături de gimnastica medicală și, în unele cazuri, ortezare și educație preventivă, acest tip de laser rezolvă afecțiuni extrem de dureroase și neplăcute: metatarsalgia, neuromul Morton, pintenul calcaneean, fasceita plantară, hallux valgus.

Un capitol aparte este tratamentul neinvaziv al ulcerelor piciorului, inclusiv la pacienții diabetici. Studii clinice de anvergură tind să demonstreze eficiența crescută a tratamentelor laser în cazul oricăror plăgi, în special al celor în care restul terapiilor au eșuat.

Alături de aceste aplicații laserul are aplicații în afecțiuni dermatologice considerate „vulgare” dar foarte importante pentru pacient: acneea, granuloamele piogene periunghiale, etc.